Веган ябълков сладкиш

30/12/2016
Рая Андоноваот Рая АндоноваПомощник Готвач 2x
"Да разбием с финес мита, че веганите не хапват вкусни сладкиши "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 160
  • Преглеждания за месеца32
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват и нарязват на малки кубчета. Бананите се намачкват.

В купа се смесва пресятото брашно с бакпулвера и щипка сол. Олиото се смесва с бананите и към тях се прибавя брашното.

Разбърква се добре и се добавят ябълките, 1 с.л. от лимоновия сок и захарта.

Изсипва се в намазнена малка тавичка (диаметър 18 см) и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Малко преди да е опечен, се приготвя сиропът. Смесва се захарта с лимоновия сироп и се разбърква, докато се разтвори добре. След като е готов, още горещ се полива със сиропа.

Като изстине, по желание, може да се поръси с пудра захар.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар