Нахут с патладжан

30/12/2016
"Веган изкушение за всички, които обожават зеленчукови имправизации с нахут и дъхави подправки "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 647
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • патладжан - 2 бр.
  • нахут - 400 г сварен
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 750 г, нарязани
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • сух риган
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и чесънът се режат на ситно. Морковът се реже на кубчета. Патладжанът се нарязва на кубчета. Поръсва се със сол и се оставя за половин час да се отдели горчивият сок. Изплаква се добре с вода.

В загрято олио се запържват лукът, чесънът и морковът и се добавя черен пипер.

Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври.

След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне.

Накрая по желание се поръсва с магданоз.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар