Гъбен сос за пържоли

30/12/2016
Христилияна Личеваот Христилияна ЛичеваПомощник Готвач 2x
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 755
  • Преглеждания за месеца5534
  • Преглеждания за седмицата161
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат. След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното. Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар