Разкошен гъбен сос за пържоли

30/12/2016
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 671
  • Преглеждания за месеца3031
  • Преглеждания за седмицата189
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат. След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното. Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Animalista
Animalista
23.01.2017 02:10
Много добре. Ама къде е БРАШНОТО в продуктите.??? :)
Попреглеждайте си рецептите преди да ги публикувате.
Иначе задължително ще го пробвам. :) :) :)
12
0

Виж всички коментари или напиши такъв