Разкошен гъбен сос за пържоли

30/12/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор331943482
"Пържоли всеки може да изпече, но за такъв уникален гъбен сос си е нужен майстор "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
24 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо92 734
  • Преглеждания за месеца10305
  • Преглеждания за седмицата2577
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена24

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват. След това се задушават в подсолена вода. Гъбите трябва да омекнат. След като гъбите са готови, се пасират с половината от бульона, в който са се задушавали.

При пасирането се оставят няколко по едри гъбки. След като се пасират гъбите, се запържва брашното. Брашното се запържва в разтопеното масло. Бърка се непрекъснато.

След като брашното се е запържило добре, се прибавят пасираните гъби. Отново сместа се разбърква. Добавя се и прясното мляко.

Сместа се вари на слаб огън. Вари се, докато сместа се сгъсти. Подправя се със сол и черен пипер.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Стоян Савов
Стоян Савов
27.12.2017 14:30
Съдейки по другите количества, брашното сигурно е две супени лъжици. Но мен това не ме притеснява, винаги готвя на око.

Впрочем, добавих този сос към печено пиле, в чинията добавих и две лъжици картофено пюре. Бива си я манджичката, даже съседката взе да ми завижда ))))
0
0
Animalista
Animalista
23.01.2017 02:10
Много добре. Ама къде е БРАШНОТО в продуктите.??? :)
Попреглеждайте си рецептите преди да ги публикувате.
Иначе задължително ще го пробвам. :) :) :)
23
1

Виж всички коментари или напиши такъв