Саралия с готови кори

31/12/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Не можеш просто да обичаш сладкишите, тях трябва да ги обожаваш "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 503
  • Преглеждания за месеца736
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори за баница - 16 бр.
  • разтопено масло - 1 пакет
  • лешници - 1 шепа смлени
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • галета - 5 с.л.
  • ябълка голяма - 1 бр.
  • локум мента - 1 пакет
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сок от лимон - 2 с л
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сиропът в малка тенджерка, снема се от котлона, добавя се лимонов сок, ванилия и се оставя навън да се охлади.

Смесват се в купа смлени лешници, кафява захар и галета.

Корите се разтварят, всяка се прегъва през средата по дължина, с четка леко се намазва с разтопено масло и поръсваме 1-2 лъжици от плънката. С тънка точилка се навива на руло, двата края се събират като хармоника и точилката се изважда.

Нареждаме в намаслена тава получените саралии. Последните кори са с настъргана ябълка, захар и парченца локум. Навива се на рулце и се срязва на две през средата, да се напълни тавата.

Отгоре се залива с останалото масло, печем в загрята фурна 190 градуса до златисто. Изважда се и заливаме с охладения сироп. Оставя се да попие за една нощ и сервираме.

Да си оближеш пръстите!подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар