Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Саралия с готови кори

Саралия с готови кори

Саралия с готови кори
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
2 / 7
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
16
"Не можеш просто да обичаш сладкишите, тях трябва да ги обожаваш"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 16 бр.
  • разтопено масло - 1 пакет
  • лешници - 1 шепа смлени
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • галета - 5 с.л.
  • ябълка голяма - 1 бр.
  • локум мента - 1 пакет
  • сироп
  • захар - 2 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • сок от лимон - 2 с л
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се сиропът в малка тенджерка, снема се от котлона, добавя се лимонов сок, ванилия и се оставя навън да се охлади.

Смесват се в купа смлени лешници, кафява захар и галета.

Корите се разтварят, всяка се прегъва през средата по дължина, с четка леко се намазва с разтопено масло и поръсваме 1-2 лъжици от плънката. С тънка точилка се навива на руло, двата края се събират като хармоника и точилката се изважда.

Нареждаме в намаслена тава получените саралии. Последните кори са с настъргана ябълка, захар и парченца локум. Навива се на рулце и се срязва на две през средата, да се напълни тавата.

Отгоре баклавата се залива с останалото масло, печем в загрята фурна 190 градуса до златисто. Изважда се и заливаме с охладения сироп. Оставя се да попие за една нощ и сервираме.

Да си оближеш пръстите!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: