Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Домашен кремообразен локум

Домашен кремообразен локум

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Домашен кремообразен локум
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 4
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12-14
"Локум по турски, какъвто не може да намерите дори в Истанбул"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 литър
  • брашно - 2 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • милдринк прах - 2 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • ванилия - 1 пакет
  • кокосови стърготини - 1 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти с изключение на последните две се слагат в тенджера и се сваряват до сгъстяване. Разбърква се постоянно.

Вдига се от котлона и се добавя ванилията. Вземат се три водни чаши от 200 мл. Намокрят се с вода съвсем малко.

Сместа се разпределя по чашите. Като поизстинат, се покриват с фолио и се оставят да престоят в хладилник за 5-6 чаша.

После чашите се разклащат леко и внимателно и съдържанието се изсипва в чиния с кокосови стърготини. Разрязва се на филийки с ширина 1 пръст и се доовалват в кокос.

По желание се поръсват с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Да... И аз предполагах, че е нещо подобно. Благодаря!
27.02.2017 09:42
Yordanka Kovacheva
Yordanka Kovacheva
Какво е Милдринк прах??
26.02.2017 20:12
1
Покажи всички подкоментари