Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Бурания със спанак

Бурания със спанак

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Бурания със спанак
Снимка: Ваня Благоева
1 / 3
30/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Вкусотия по селски - градските чеда има на какво още да се научат от бабите си"

Необходими Продукти

  • спанак - 300 г
  • брашно - 2 равни с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака и го почистваме от дръжките. Слагаме го в тенджера или друг дълбок съд с гореща вода и го похлупваме с капака. Оставяме го за около 15 минути, след което го вадим, изцеждаме от водата и намачкваме.

В тиган нагорещяваме олиото, добавяме брашното и го запържваме, след което добавяме спанака и го махаме от огъня.

Добавяме настърганият чесън, киселото мляко и солта на вкус. Разбъркваме хубаво, поставяме в чиния и го слагаме в хладилника за около 50-60 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: