Пухкаво тесто без мая

31/12/2016
Деян Буналовот Деян БуналовНовак
"Толкова пухкаво тесто и без грам мая - възможно е, но само по нашата изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
12 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 570
  • Преглеждания за месеца13560
  • Преглеждания за седмицата4619
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена12

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива на стайна температура с олиото, захарта и солта, след което към сместа се прибавя пресятото брашно, докато стане еластично тесто.

Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Равномерно по цялата площ на тестото се поръсва половината сода.

Сгъва се 1/3 от тестото навътре, после - другата третина. Обръща се на 90 градуса и отново се прегъва така. Полученият пакет се разточва отново.

Поръсва се с останалата сода, след което се прегъва по същия начин. 

Готовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути.

От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия Миткова
Ще опитам да я направя!Изглежда лесно
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв