Пухкаво тесто без мая

31/12/2016
"Толкова пухкаво тесто и без грам мая - възможно е, но само по нашата изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо29 186
  • Преглеждания за месеца1425
  • Преглеждания за седмицата94
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 230 мл
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 - 2 ч.л.
  • брашно - 2 - 2.5 ч.ч.
  • сол - 0.5 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива на стайна температура с олиото, захарта и солта, след което към сместа се прибавя пресятото брашно, докато стане еластично тесто.

Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Равномерно по цялата площ на тестото се поръсва половината сода.

Сгъва се 1/3 от тестото навътре, после - другата третина. Обръща се на 90 градуса и отново се прегъва така. Полученият пакет се разточва отново.

Поръсва се с останалата сода, след което се прегъва по същия начин. 

Готовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути.

От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Силвия Миткова
Ще опитам да я направя!Изглежда лесно
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв