Пухкаво тесто без мая

31/12/2016
Анонимен
отАнонименНовак22
"Толкова пухкаво тесто и без грам мая - възможно е, но само по нашата изпитана рецепта "
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точки
19 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо58 310
  • Преглеждания за месеца639
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена19

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбива на стайна температура с олиото, захарта и солта, след което към сместа се прибавя пресятото брашно, докато стане еластично тесто.

Тестото се разточва върху набрашнен плот с дебелина 1 см. Равномерно по цялата площ на тестото се поръсва половината сода.

Сгъва се 1/3 от тестото навътре, после - другата третина. Обръща се на 90 градуса и отново се прегъва така. Полученият пакет се разточва отново.

Поръсва се с останалата сода, след което се прегъва по същия начин. 

Готовото тесто се прехвърля в купа, покрива се с кърпа и се оставя да си почине за 40 минути.

От готовото тесто без мая се режат парченца и се приготвят пирожки, понички и т.н.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Начинаещ кулинар
Много добре изглежда и ще е толкова добре, ако се получава наистина без намесата на мая, че във всяко домакинство има моменти, в които няма мая, а се хапват точно тестени нещица.
0
0
Силвия Миткова
Ще опитам да я направя!Изглежда лесно
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв