Домашен паниран сладолед

30/12/2016
Ваня Благоеваот Ваня БлагоеваГотвач 3x
"Наградата за майстора, успял да приготви този великолепен десерт, са усмивките на всички, които са го опитали "
Приготвяне10 мин.
Готвене2 мин.
Общо12 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо733
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • сладолед - 400 г по избор
  • обикновено руло от магазина с крем - 7 - 8 парчета
  • за панировката
  • брашно - 170 г
  • царевично нишесте - 50 г
  • бакпулвер - 15 г
  • олио - малко
  • вода - 250 мл.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От сладоледа оформяме две топки, обвиваме ги с добре охладеното и нарязано на филии руло.

На панировката: Смесваме брашното с бакпулвера, царевичното нишесте, добавяме малко олио и постепенно добавяме водата, за да не стане сместа на бучки, а хомогенна.

Нагорещяваме олио в дълбок тиган или в тенджера. Потапяме топките хубаво в панировката и после ги слагаме в горещото олио за около минута, като ги въртим от всички страни.

По-желание може да се залее готовият сладолед с мед- много е вкусно.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар