Брюкселско зеле с марината

30/12/2016
Ваня Благоеваот Ваня БлагоеваГотвач 3x
"Тази марината е вълшебна - ще видите, че заради нея дори и дечата ще хапнат с кеф брюкселско зеле "
Приготвяне5 мин.
Готвене30 мин.
Общо35 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 156
  • Преглеждания за месеца120
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • брюкселско зеле - 15 - 20 топчета
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • оцет - 4 - 5 с. л.
  • олио - 2 с. л.
  • вода - 2 - 3 с. л.
  • сол - на вкус
  • олио - 4 - 5 с. л. за печене

Начин на приготвяне

Слагаме зелето в подсолена вода, варим го около 20 минути, след което го нареждаме в тава и го поливаме с 4-5 с. л. олио. Запичаме го.

През това време почистваме, измиваме и настъргваме чесъна в купа, добавяме оцета, олиото и водата. Разбъркваме хубаво.

Щом зелето е готово, го вадим и заливаме с марината.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар