Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Тесто»Традиционно тесто за пица

Традиционно тесто за пица

Ваня БлагоеваВаня Благоева
Готвач
1971k2102k3
Традиционно тесто за пица
Снимка: Зори
1 / 4
15/11/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
2
"За най-вкусна домашна пица - пригответе най-доброто домашно тесто"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • маргарин - 3 с.л. или масло
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - на върха на нож
  • брашно - колкото поеме за меко тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа чупим яйцата, добавяме маята, солта и захарта и омачкваме хубаво с ръка. След това добавяме маргарина (маслото) и киселото мляко, разбито със содата.

Разбъркваме хубаво и започваме да добавяме брашно.

Замесваме меко тесто, поръсваме го с брашно и го оставяме да втаса за около 20- 30 минути, след което го делим на 2 топки и разточваме всяка една с помощта на брашно на тънка обга.

Месенето и разточването на тестото става трудно, но пък резултатът си заслужава.

Традиционното тесто за пица е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Banshi
Banshi
Традиционно? Само във вашата къща вероятно....
21.04.2020 18:05
2
Николина Панчева
Николина Панчева
мисля че Таня е правя . това тесто което е споделено е универсално тесто за питки .кифлички мекици но за пици не е много удачно .
06.06.2017 06:55
10
3
Таня Левенова
Таня Левенова
Традиционната рецепта за пица не е това а брашно,вода,зехтин мая сол и захар!
23.03.2017 12:50
23
1