Бурма баклавички с орехи

31/12/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф707302114
"Сиропът трябва да е топъл, баклавичките - студени, а домът - широко отворен за гости "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

  • олио - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • оцет - 2 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • лимонов сок - 4 - 5 капки
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно, колкото поеме
  • Плънка
  • орехи - смлени
  • Сироп
  • вода - 5 в.ч.
  • захар - 5 в.ч.
  • лимонов сок - наколко капки
  • маргарин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцето се разбива с прясното мляко. После се добавят олио, оцет, сол и лимонов сок. Бакпулверът се смесва с брашното и тогава се добавя. Омесва се меко тесто.

От него се откъсват топки с големина на яйце, които се разточват на тънка кора. Всяка кора се поръсва със смлени орехи, увива се на руло, набръчква се и се реже на парчета с ширина около 3 пръста.

Нареждат се в тава с разрезите нагоре. Разтопява се маргарин и се заливат баклавичките. Пекат се във фурна на 180 градуса до зачервяване.

През това време се сварява сиропът. Сиропът трябва да е топъл, а баклавичките - студени.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар