Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Новогодишен тиквеник с Одрински кори

Новогодишен тиквеник с Одрински кори

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Новогодишен тиквеник с Одрински кори
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Одрински кори ще намерите навсякъде, но толкова вкусен тиквеник има само при нас"

Необходими Продукти

  • одрински кори - 1 пакет
  • тиква - 500 г
  • захар - 6 с.л.
  • орехи - 1 к.ч.
  • канела - 1 с.л. непълна
  • олио - 2/3 к.ч
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се прави плънката за тиквеника. Тиквата се обелва и настъргва. След това в подходящ съд настърганата тиква се запържва. Бърка се без прекъсване. Достатъчно е да намали обема си и да смени цвета си.

Прибавя се захарта. След като и тя се разтопи, тиквата се маха от котлона. Поръсва се с канела. Накрая се прибавят орехите. Сместа се хомогенизира.

Първо се поръсва една кора с мазнина. Отгоре се слага втора кора. Слага се от плънката и се навива на руло. По същият начин се навиват и останалите кори. Редят се в предварително намазана с масло тавичка. Тиквеникът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Опеченият тиквеник се поръсва с вода и се покрива с кърпа, за да омекне. По желание се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

marcheva14
marcheva14
Снимката качена от г.-жа/г-.ца Мечка Петрова не отговаря на рецептата. Поставената снимка е от чужд сайт с немски кулинарни рецепти.
Моля, Админ да обърне внимание.
15.01.2017 00:02