Новогодишни питки

31/12/2016
Албена
отАлбенаМастър Шеф37171113813
"Не вдигайте градусите на фурната, вдигнете градусите на настроението в празничната нощ с тези вкусни питки "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо357
  • Преглеждания за месеца33
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • прясна мая - 1/2 кубче
  • захар - 1 ч.л.
  • вода - 350 мл
  • морска сол - 1 1/2 ч.л. фина
  • суха мащека - 1 щипка
  • сух риган - 1 щипка
  • жълтък - 1 бр. за намазване
  • За украса:
  • магданоз
  • нар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се активира в купа със затоплена вода и лъжичка захар. Оставя се настрани да шупне.

Брашното се пресява. Към него се прибавят солта и подправките. Сухите съставки се размесват. Овкусеното брашно се прибавя на малки порции към шупналата мая. Замесва се средно меко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя на топло за около 40 мин да втаса.

Намазняват се формички за мъфини. От тестото се оформят топки, които се поставят във формичките. Оставят се да втасат още 15 мин. След това хлебчетата се набождат със зрънца от нар.

Намазват се с жълтък, смесен с малко вода. Върху намазаните питки се залепват листенца от пресен магданоз. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса.

Източник: http://lussisworldofartcraft.blogspot.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар