Добруджански лозови сармички

26/02/2012
Траяна
отТраянаНовак56
"Златни ръце и много търпение трябва да имате, за да приготвите толкова вкусни постни добруджански лозови сармички "
Приготвяне20 мин.
Готвене55 мин.
Общо75 мин.
Порции20-30 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо12 364
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте листата и отцедете. Запържете в малко олио нарязания на ситно лук , добавете ориза и пържете, докато стане стъклен. Оставете настрана да изстине.

През това време натрошете в купа сиренето, добавете разбитите яйца, счукания чесън. Прибавете сместа към ориза и лука. Разбъркайте и завийте в лозовите листа сармички.

Варете в тенджера под налягане или в обикновена около 40-50 минути, като задължително притиснете с малка чинийка, за да не се развият сармичките.

Поднесете залети с кисело мляко и червен пипер.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Гери
Гери
25.10.2014 01:31
Какво са лозови сърмички без копър и джоджан? Аз също съм добруджанка и ги правя, но ги правя с подправки. Зная го от баба ми и майка ми.
1
0
traiana1976
traiana1976
18.11.2013 11:39
Радвам се:)Да ви е сладко!
0
0
Гюляй Тахирова
Много вкусни се получиха :)
0
0
Траяна
Траяна
11.11.2016 09:14
Радвам се! Благодаря Ви!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв