Меки сиренки с чесън

31/12/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Вкусни сиренки с чесън хапнете и за миризмата съвсем не му мислете "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции20 бр.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо412
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • хладка вода - 1/2 в.ч.
  • прясно мляко - 1/3 в.ч.
  • суха мая - 2 - 1/2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопени
  • брашно - 3 - 1/2 в ч.
  • сол - 1 щипка
  • Плънка
  • сирене - 250 г натрошено
  • кашкавал - 150 г рендосано
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • За намазване
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 2 с.л. разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Водата, прясното мляко, маята и захарта се разбъркват в дълбока купа. После се добавят останалите продукти за тестото. Омесва се тесто. Покрива се и се оставя за 1 час да втаса.

През това време се приготвя плънката. Сиренето и кашкавалът се смесват в купа. След това се добавят ситно нарязания лук и чесън.

Втасалото тесто се омесва наново. После от него се правят топки, в които се слага от плънката. Нареждат се в тава.

Отделно се смесват яйце и разтопено масло, с което се намазват сиренките.
Пекат се във фурна на 180 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар