Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов Сладкиш»Негърче с апетитна глазура

Негърче с апетитна глазура

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Негърче с апетитна глазура
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 3
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
1
"Един сладкиш, който няма нужда от реклама - само от изяждане"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 в.ч.
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • олио - 1/2 в.ч.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 1 - 1/2 в.ч.
  • бакпулвер - 1 пакет
  • Глазура
  • прясно мляко - 2 - 1/2 в.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 1 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 1/2 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят останалите продукти последователно. Сместа се изсипва в тава и се пече на 180 градуса за 40 минути.

През това се приготвя глазурата. Всички продукти се разбъркват и се сваряват до сгъстяване. Разбърква се постоянно. Оставя се да се охлади.

Готовата торта се разрязва още докато е топла и се маже обилно с приготвения крем.

Поръсва се със сладкарска украса и се оставя да престои 1-2 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: