Картофена яхния със заешко, просо и цвекло

31/12/2016
К.Георгиеваот К.ГеоргиеваНовак
"Яхния по селски, в който има и месце, и картофки и много мерак "
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо113
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • картофи - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 малка главичка
  • морков - 1/2 бр
  • домат - 1 бр
  • цвекло - 1 малко парче
  • просо - 2 с.л.
  • заешко месо - около 50 г сварено
  • хималайска сол - 1 щипка
  • олио - 1 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и морковът се задушават, добавя се доматът и се бърка, докато омекне.

След това се добавят 2 ч.ч. вода и картофите. Преди да са напълно сварени, се добавят просото, заешкото и солта. Ако заешкото месо не е сварено, се добавя преди картофите.

Накрая се добавя цвеклото и магданозът.

Пасира се при необходимост.

Продуктите са за около 500 г пюре.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар