Необичайно Тирамису

31/12/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 3x
"Необичайно вкусно Тирамису е било забелязано в хладилника на лакомник, но минути по-късно от него не е имало и следа "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо7 431
  • Преглеждания за месеца7383
  • Преглеждания за седмицата923
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Продуктите се разбъркват и се сваряват за 15 минути. Оставя се да изстине напълно.

В литър студено прясно мляко се разбиват яйцата. Добавят се захар, брашно и ванилия. Разбъркват се с миксер. Слага се върху котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се, докато се разтопи.

Продуктите за блата се смесват и се разбъркват с миксер. Сместа се разделя на 2 равни части. Пекат се поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за по 30 минути.

В равна тепсия се слага единият блат, залива се със сироп, намазва се обилно с крем и се слага вторият блат. Той също се сиропира и се маже отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с какао. Престоява в хладилник за няколко часа.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар