Необичайно Тирамису

31/12/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Необичайно вкусно Тирамису е било забелязано в хладилника на лакомник, но минути по-късно от него не е имало и следа "
Приготвяне40 мин.
Готвене60 мин.
Общо100 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 753
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се приготвя сиропът. Продуктите се разбъркват и се сваряват за 15 минути. Оставя се да изстине напълно.

В литър студено прясно мляко се разбиват яйцата. Добавят се захар, брашно и ванилия. Разбъркват се с миксер. Слага се върху котлона и се бърка постоянно, докато се сгъсти. Маха се от котлона и се добавя крема сиренето. Разбърква се, докато се разтопи.

Продуктите за блата се смесват и се разбъркват с миксер. Сместа се разделя на 2 равни части. Пекат се поотделно в предварително загрята фурна на 180 градуса за по 30 минути.

В равна тепсия се слага единият блат, залива се със сироп, намазва се обилно с крем и се слага вторият блат. Той също се сиропира и се маже отгоре и отстрани с останалия крем. Поръсва се с какао. Престоява в хладилник за няколко часа.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Цветанка Цветанова
Много интересна рецепта,направих я с разликата че използвах кръгла тава,опекох един блат който разрязах да станат 2 и сложих 1 с.л. нес кафе в сиропа. :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв