Домашни кифлички

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9722k9
Домашни кифлички
Снимка: Никола
4 / 6
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
64
"Нищо не казва Добро утро и Обичам ви, както топли домашни кифлички"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • мая - 1 жива
  • сол - 1 супена лъжица
  • захар - 3 супени лъжици
  • свинска мас - 2 чаени чаши
  • брашно - около 3 чаени чаши
  • За плънката
  • шоколад - 1
  • локум - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската мас се оставя на стайна температура да се размекне. След това се разбива свинската мас и захарта. Разбиват се, докато сместа побелее.

Маята се разтваря в малко прясно мляко и малко захар. Разбърква се хубаво. Оставя се да шупне за около 15 минути. След това се изсипва към маста. Разбърква се хубаво.

След това се добавят и останалото прясно мляко, солта и захарта. Брашното се пресява. След това се прибавя постепенно към сместа.

От сместа се замесва меко тесто. Полученото тесто се разделя на четири равни топки тесто. Всяка една топка тесто се разточва на кръг и се реже на 16 парчета.

Шоколадът се начупва на дребни парчета, а локумът се реже на малки парчета. Върху всяко парче /триъгълник/ се слага по малко от шоколада или локума. След това се навива на кифличка.

Готовите кифлички се редят в тава, застлана с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 170 - 180 градуса. Пекат се, докато леко се зачервят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: