Тиквеник с натрошени бисквити

31/12/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф717302144
"Тайната на вкусния тиквеник е в неговите съставки и в любовта, с която е приготвен "
Приготвяне40 мин.
Готвене30 мин.
Общо70 мин.
Порции2 тави
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 793
  • Преглеждания за месеца1436
  • Преглеждания за седмицата1341
  • Рейтинг-
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • готови кори - 1 пакет Фамилия
  • тиква - 1 бр.
  • захар - 1 шепа
  • канела - 2 ч.л.
  • орехи - 1 в.ч.
  • стафиди - 1 в.ч.
  • чаени бисквити - 1 пакет
  • пудра захар - за поръсване
  • олио - за намазване на корите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се обелва и се настъргва. Стафидите се накисват за 30 минути във студена вода, за да омекнат. Бисквитите се натрошават.

В дълбока купа се смесват тиквата, захарта, канелата, смлени орехи, стафиди и бисквити.

Вземат се две кори, намазват се с олио. Поръсват се с приготвената плънка и се увиват на руло. Рулото се нарязва на три равни части и се слагат в леко намазнена тава.

Тази процедура се повтаря и с останалите кори. Пекат се във фурна на 180 градуса, докато порозовеят.

Изкарват се и се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар