Гювечета с пилешко и зеленчуци

31/12/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф741308265
"Най-доброто лечение за пристрастеността към гювечетата е ... да ги изядете до последното "
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 362
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на ситно. Пилешките гърди и гъбите се режат на парчета.

В тенджера в малко олио се задушават лукът и чесънът. След това се добавят и гърдите. Задушават се за 10 минути.

После се добавят нарязаните гъби, чушки и домати. Посолява се на вкус и се добавят подправките. Залива се с бульона се задушават за още 10 минути.

Тази смес се разпределя в гювечета. Нарязва се топеното сирене, поръсва се с рендосан кашкавал и се чуква по едно яйце.

Пекат се в загрята фурна на 200 градуса за 15 минути. Изкарват се и се поръсват с чубрица.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар