Равиоли в масло (Yağ mantısı)

31/12/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф712302124
"Равиоли по турски - едно ястие, което непременно трябва да опитате "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо124
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тестото брашното се слага в дълбока купа. Добавя се солта. В друга купа се смесват мая, сол, захар и вода. Престоява 10 минути. Шупналата мая се добавя към брашното. След това към тази смес се добавя зехтин, кисело мляко и оцет. Омесва се меко тесто. Покрива се и се оставя се да втаса за 1 час.

Отделно в купа се смесва каймата, ситно нарязан лук, накълцан магданоз, сол и черен пипер. Плънката е готова.

В дълбока купа се смесва кисело мляко, сол и настърган чесън. Разбъркват се и се оставя настрана.

Втасалото тесто се разделя на две равни части и се разточват на средно дебела кора. Кората се разрязва на карета 3* 3 пръста.

По средата на каретата се слага от плънката и се увиват краищата към средата. Притискат се добре, за да не се отварят при пърженето. Пържат се в загрято олио и от двете страни.

През това време се приготвя доматения сос. Продуктите за соса се запържват съвсем малко в тиган.

Готовите равиоли се изкарват върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. После се прехвърлят в подходяща тава или тепсия. Заливат се с чесновия и доматения сос и се сервират.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар