Сиропиран кейк

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Сиропиран кейк
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
31/12/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Винаги има време за диета, но този кейк е най-вкусен топъл"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 6 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 оакет
  • ванилия - 1 пакет
  • кокосови стърготини - 2 с.л.
  • смлени орехи - 1 ч.ч.
  • Сироп
  • прясно мляко - 1 в.ч.
  • какао - 1 ч.л.
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. После се добавят прясно мляко и олио, брашно, бакпулвер, ванилия, кокосови стърготини, орехи.

Сместа се разбърква хубаво и се изсипва в намазнена тава от 24 см. Пече се във фурна на 160 градуса за 40 минути.

Изкарва се от фурната и се изчаква 10-15 минути да се охлади.

През това време продуктите за сиропа се смесват и разбъркват.

След като кейкът се охлади, се разрязва и се залива с приготвената смес.

Поръсва се със стърготини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: