Кекс със заливка и аромат на кафе

01/01/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"Рецепти за кексове ще намерите навсякъде, но най-вкусният кекс с най-ароматната заливка го има само при нас "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо651
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 200 мл
  • Олио - 70 мл
  • Ванилия - 1 бр.
  • Кафе - 2 с.л
  • Захар - 1 ч.ч
  • Бакпулвер - 1 бр.
  • Брашно - 2 ч.ч
  • Олио - за намазване на формата
  • Брашно - за посипване на формата
  • Какаова глазура - 1 пакетче на Йоткер
  • вода - 4 с.л.
  • Захарни снежинки - ½ пакетче на Йоткер
  • Яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изваждаме си яйцата на стайна температура. Слагаме яйцата в купа, заедно с 1 ч.ч. захар и разбиваме с миксер. После слагаме олиото и прясното мляко и продължаваме да разбиваме с миксера до получаване на гъст и пухкав крем.

Пресяваме брашното и слагаме в него 1 бакпулвер и 1 ванилия. Ако желаете, може да ползвате и брашно с набухвател за кекс. Размесваме брашното с бакпулвера и ванилията. Използваме обикновено малко пакетче за аромат. Постепенно прибавяме брашното в купата и продължаваме да разбиваме. С миксер се получава по-добре кашата за кекса.

Разделяме кашата на две равни части. В едната прибавяме 2 с.л. кафе и разбъркваме. Аз използвах Якобс за машина, но ако имате разтворимо - още по - добре.

Намазваме с олио форма за кекс с дупка и посипваме с брашно, за да не залепне при печенето на самия кекс. Редуваме смесите на малки купчинки, като ги редуваме - тъмна, светла. Целта е да стане шарен. Печем кекса в загрята на 180 градуса фурна. Фурната не я загряваме прекалено много предварително. След като се изпече, го вадим и го проверяваме с клечка за зъби дали се е изпекъл достатъчно.

Какаовата глазура на прах я изсипваме във висока чаша и добавяме 4 с.л. студена вода и разбъркваме добре с лъжица, докато стане приятна какаова каша. След като кексът изстине, го мажем с глазурата с помощта на лъжица. Още нестегнала, нареждаме отгоре бели снежинки на Йоткер за украса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар