Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки Рула»Бисквитено руло с шамфастък, орехи и стафиди

Бисквитено руло с шамфастък, орехи и стафиди

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Бисквитено руло с шамфастък, орехи и стафиди
Снимка: Veselina
1 / 3
01/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Търпение, шамфъстък и стафиди са тайната на най-вкусното домашно руло без печене"

Необходими Продукти

  • какаови бисквити - 300 г
  • масло - 120 г
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • стафиди - 100 г тъмни
  • пудра захар - ½ ч.ч.
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • шамфъстък - 1/3 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 1/2 ч.ч.
  • пудра захар - 2 с.л. за ръсене
  • какао - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме бисквити на дребно с остър нож, но може и да ги сложим в плик и да ги натрошим с твърд предмет, като удряме. Целта ни е да останат на малки парченца на места, на други - по едри, на да не е фино. Слагаме ги в дълбока купа и вътре добавяме меко масло, какаото, пудрата захар ½ ч.ч и около 2/3 - 1 ч.ч прясно мляко.

Разбъркваме всичко с лъжица, после и с ръка. После прибавяме стафидите.

Почистваме шамфъстъка и орехите от черупките. Смиламе ги с машинка. Объркваме.

Отрязваме си едно правоъгълно парче фолио и поръсваме с пудра захар с цедка.

Изсипваме сместа и оформяме руло, доколкото можем. Увиваме го, подмушваме от двете страни фолиото и го стягаме. Слагаме го в хладилника на студено. Вадим го след 2-3 дни.

Поръсваме обилно с кокосовите стърготини от всички страни.

Режем на тънки парчета.

Усещат се стафиди, орехи и шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: