Рибник

05/03/2012
тин
оттинНовак276
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 063
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • херинга - 200 гр. маринована
  • ориз - 1 ч.ч.
  • праз - 1 стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 1/2 ч.л.
  • мента - 1/2 ч.л.
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган с олио запържваме нарязания на ситно праз. Добавяме измитият ориз, запържваме го и когато стане "стъклен" добавяме червения пипер, 4 ч.ч.вода, сол на вкус и подправките.

Варим до полуготовност на ориза. Изсипваме в тавичка. Отгоре нареждаме нарязаната на хапки херинга.

Слагаме във фурната и запичаме на 180 градуса за около 15 минути.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!