Рибица с картофи

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Рибица с картофи1 / 2
29/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • свинско месо - към 1.2 кг (1 цяло парче рибица)
  • лимони - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • картофи - 4 - 5 броя
  • За марината
  • бира - 300 мл тъмна
  • вино - 100 мл червено
  • мед - 2 с.л.
  • кимион
  • черен пипер
  • червен пипер - лют
  • сол - на вкус
  • горчица - 2 с л
  • алкохол - 50 мл твърд
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте добре продуктите за маринатата, като сложите от подправките на вкус. Намажете с нея рибицата от всички страни, покрийте съда и оставете на хладно да се маринова за 1 нощ (може и по-малко).

Нарежете лука и лимона на резени. В намазнена тава направете канапе от лук и лимон, сложете рибицата и долейте от маринатата. При нужда долейте и още малко топла водичка. Покрийте с още от резените месото, завийте тавата с фолио и сложете да се пече за около час и 20 минути.

След това махнете фолиото и добавете в тавата предварително обелените, нарязани и овкусени с подправки картофи. Долейте при нужда още малко вода и върнете във фурната за още 30-тина минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: