Салата-мезе с кисели краставички и майонеза

02/01/2017
Veselinaот VeselinaГотвач 2x
"И гарнитура, и салата и най-вкусното мезе за ракия - що е то?"
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 300
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • макарони - 1 ч.ч. Звездички
  • яйце – 1 бр.
  • олио - 130 мл.
  • лимонтозу – ¼ ч.л.
  • сол – ¼ ч.л.
  • кисели краставички – 4 бр.
  • зелени маслини – 10 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър – 3 с.л.
  • чесън – 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим домашната майонеза, като мерителен съд или този на пасатора наливаме 130 мл олио и 1 яйце. Използвам домашно, за да стене и по-жълта и вкусна. Добавяме ¼ ч.л. лимонтозу и ¼ ч.л. сол и бием с пасатора, докато стане гъста и се получи майонезата. Като стане майонезата, я слагаме в хладилника да стегне и да не е така отпусната.

Слагаме в малка тенджера вода да заври. Сваряваме 1 ч.ч звездички. След като се сварят, махаме тенджерата. Проверяваме си дали са сварени добре, но не прекалено, и разбъркваме често с лъжица, за да се слепят. Прецеждаме от водата с голяма цедка и ги мием със студена вода. Слагаме ги в купа.

Нарязваме на дребно киселите краставички като за руска салата. Почистваме чесъна и го нарязваме на дребно. Добавяме 3 с.л. копър, нарязан на ситно -замразен, но ако имате пресен ще и по-вкусно.

Нарязваме на дребно 10 зелени маслини на дребно. Добавяме и тях в купата. Добавяме и майонеза. Подправяме на сол на вкус и с малко черен пипер.

Разбъркваме с голяма лъжица. Слагаме салатата на студено в хладилника. Можем да използваме като гарнитура, мезе или салата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар