Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Салата-мезе с кисели краставички и майонеза

Салата-мезе с кисели краставички и майонеза

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Салата-мезе с кисели краставички и майонеза
Снимка: Veselina
1 / 3
02/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"И гарнитура, и салата и най-вкусното мезе за ракия - що е то?"

Необходими Продукти

  • макарони - 1 ч.ч. Звездички
  • яйце - 1 бр.
  • олио - 130 мл.
  • лимонтозу - ¼ ч.л.
  • сол - ¼ ч.л.
  • кисели краставички - 4 бр.
  • зелени маслини - 10 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • копър - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим домашната майонеза, като мерителен съд или този на пасатора наливаме 130 мл олио и 1 яйце. Използвам домашно, за да стене и по-жълта и вкусна. Добавяме ¼ ч.л. лимонтозу и ¼ ч.л. сол и бием с пасатора, докато стане гъста и се получи майонезата. Като стане майонезата, я слагаме в хладилника да стегне и да не е така отпусната.

Слагаме в малка тенджера вода да заври. Сваряваме 1 ч.ч звездички. След като се сварят, махаме тенджерата. Проверяваме си дали са сварени добре, но не прекалено, и разбъркваме често с лъжица, за да се слепят. Прецеждаме от водата с голяма цедка и ги мием със студена вода. Слагаме ги в купа.

Нарязваме на дребно киселите краставички като за руска салата. Почистваме чесъна и го нарязваме на дребно. Добавяме 3 с.л. копър, нарязан на ситно -замразен, но ако имате пресен ще и по-вкусно.

Нарязваме на дребно 10 зелени маслини на дребно. Добавяме и тях в купата. Добавяме и майонеза. Подправяме на сол на вкус и с малко черен пипер.

Разбъркваме с голяма лъжица. Слагаме салатата на студено в хладилника. Можем да използваме като гарнитура, мезе или салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: