Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Меденки»Меденки със сладко, шоколад и айсинг

Меденки със сладко, шоколад и айсинг

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Меденки със сладко, шоколад и айсинг
Снимка: Veselina
1 / 4
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
130 мин.
Порции
10
"Зарадвайте децата, а и цялото семейство с тези разкошни и много вкусни меденки"

Необходими Продукти

  • олио - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 4 - 5 ч.ч.
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • оцет - 2 капки, за да шупне содата
  • канела - 1/2 пакетче
  • яйца - 2 бр.
  • мед - 5 - 6 ч.л.
  • сладко
  • белтък - 1 бр.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • млечен шоколад - 1/2
  • масло - 1 с.л.
  • сладкарска боя - зелена и червена боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното дълбока купа. Чукваме едно по едно яйцата. Разбиваме яйцата с вилица.

В содата капваме оцета, за да се активира. Прибавяме го към купата с яйцата заедно със захарта, меда, който сме го размекнали на водна баня, канелата и олиото. Разбъркваме всичко. Прибавяме брашното и замесваме тесто. Оставяме го върху набрашнена маса да си почине за 10 мин.

Разделяме го на няколко равни части, за да можем на разточим листи и да изрязваме формички като елхи, сърца, звезди и др. Нареждаме готовите сладки в тава, застлана с хартия за печене, и печем на 180 градуса в загрята фурна до изпичането им, но не прекалено, защото после ставам много твърди и бавно омекват.

Приготвяме си едно бурканче сладко. Слепваме ги с домашно сладко от сливи. Тези, които сме направили с формичка сърце, правим основа с голямо сърце, а друга част вече отрязана пак голяма вътре я режем с по-малко сърце, така че вътрешността да я виждаме, като намажем сладкото от сливи.

Разтопяваме шоколада на водна баня с маслото на котлона в подходящ съд или на микровълнова. С лъжичка от сместа рисуваме върху меденките, като правим вълнички, чертички.

Разбиваме белтък с пудра захар около 1/2 ч.ч. на сняг с миксер, докато стане на сняг. Слагаме 1/3 от него с чаена лъжица в малко пликче с отрязано връхче и рисуваме меденките.

Разделяме останалия айсинг в 2 купички и добавяме червена и зелена боя за сладки. Боята е приблизително на върха на ножа. Рисуваме и с тях върху залепените меденки. Оставяме ги за 1 час да се втвърдят айсингът и шоколадът.

Прибираме ги в кутия за сладки, за да омекнат добре.

Рецептата е от интернет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: