Стринкини милинки

02/01/2017
Dora Grozevaот Dora GrozevaЧирак
"Късмет имат онези, родени в семейство на кулинари, ту пържолите на татко ще хапнат, ту баницата на мама, ту стринкините милинки "
Приготвяне35 мин.
Готвене50 мин.
Общо85 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 010
  • Преглеждания за месеца551
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

  • За тестото
  • прясно мляко - 800 мл топло
  • мая - 1/2 кубче свежа
  • захар - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • брашно - за меко, нелепещо тесто
  • за заливката
  • краве масло - 250 г
  • брашно - 4 с.л.
  • сирене - 300 г за поръсване

Начин на приготвяне

Нужни са ви 8 съдчета за еднократно печене с диаметър 16-17 сантиметра.

В 100 милилитра от топлото мляко се разтваря маята и захарта. Прибавят се няколко лъжици брашно и се оставя да се активира маята.

Замесва се тесто от останалото мляко, яйцето, шупналата мая, брашното и солта.
Разделя се на осем равни части /за 8 бр. милинки/. Всяка една част се разделя на още 8.

Поставят се по 8 топки във всяко съдче за еднократно печене /общо осем съдчета по осем топки във всяко/. Оставят се да се отпуснат за 15-20 минути.

Запържва се маслото с 4 супени лъжици брашно и се разпределя по равно за осемте милинки. Отгоре се наръсва със сирене и се пече на 150 градуса. Като бухнат достатъчно, се включва вентилатор. Готовите милинки се поръсват с пудра захар.

Невероятно вкусни са.

Да ви е сладко!

Забележка: Понякога ги приготвям вечерта, без да чакам да втасат, слагам ги в хладилника и сутринта оставям да се отпуснат, докато правя заливката, поръсвам сиренето и пека.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
02.01.2017 21:11
Дори, чудесни са :))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв