Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Непретенциозна и вкусна кашкавалена баница

Непретенциозна и вкусна кашкавалена баница

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5273k1k2k5
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Казахме ли ви, че ще е невероятно вкусна? Опитайте и се уверете и сами"

Необходими Продукти

  • кори за баница - малък пакет (марката е по ваше предпочитание)
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • белтъци - 2 бр.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 к.л.
  • оцет - няколко капки
  • сирене - 150 г натрошено
  • кашкавал - 150 г (настърган на едро ренде)
  • краве масло - 100 г разтопено + 50 г неразтопено
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата и белтъците се разбиват в купа. Отделно в чаша разтваряме содата с киселото мляко и оцета и прибавяме в купата заедно с натрошеното сирене и настъргания кашкавал, маслото и щипка сол.

Взима се 1 лист кора за баница. Върху нея се нанася плънката и се завива на руло.

Навива се рулцето спираловидно и поставяме в средата на предварително намазнена тава - така, докато напълним тавата.

Отгоре поставяме парченца краве масло и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до порозовяване.

След като се извади, се напръсква с малко студена вода и завиваме с кърпа, да се позадуши и отпусне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: