Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Бифтек с шунка и яйца

Бифтек с шунка и яйца

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Бифтек с шунка и яйца
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Вадете чиниите защото бифтекът е готов и е много, ама наистина много хубав"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 20 г
  • шунка - около 100 г
  • мазнина - за пържене
  • бульон - 100 мл
  • брашно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете месото и го омесете с 1 яйце, мляко, масло, сол и черен пипер на вкус. Слагате сместа в хладилника поне за час, за да се овкуси добре, след което оформяте 4 големи бифтека.

Оваляйте ги в брашно и ги изпържете в сгорещено олио и от двете страни.

Изваждате бифтеците, а в същата мазнина първо изпържвате нарязаната на тънко шунка, а след като извадите и нея, изпържвате и 4 яйца на очи.

Подреждате, като върху бифтека слагате лист шунка и 1 пържено яйце.

Ако искате, може да направите и сос от мазнината, в която са се пържили продуктите и 100 мл бульон. Сипвате бульона, в който сте разтворили и 1 с.л. брашно, при останалата мазнина и оставяте на котлона, докато сосът се сгъсти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: