Свинска плешка с бира

29/02/2012
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Бирата е най-добрият приятел на свинската плешка - по време на готвене и по време на изяждане!"
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо25 955
  • Преглеждания за месеца386
  • Преглеждания за седмицата86
  • Рейтинг4,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1, 2 кг свинска плешка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукан
  • чубрица
  • бира - около 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте свинското месо от плешка на хубаво правоъгълно парче. Намажете го с малко олио, поръсете го щедро с подправките и го намажете със счукания чесън.

Завийте го на стегнато руло, поставете го в намазнена тава и го залейте с 2 ч.ч. бира. По желание го поръсете с подправки и отвън. Покрийте го с фолио и оставете 2-3 часа да престои така.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото с фолиото да се пече за около 1 час. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар и готовност.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар