Свинска плешка с бира

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свинска плешка с бира1 / 2
29/02/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Бирата е най-добрият приятел на свинската плешка - по време на готвене и по време на изяждане!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1, 2 кг свинска плешка
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кимион
  • чесън - 3 - 4 скилидки счукан
  • чубрица
  • бира - около 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте свинското месо от плешка на хубаво правоъгълно парче. Намажете го с малко олио, поръсете го щедро с подправките и го намажете със счукания чесън.

Завийте го на стегнато руло, поставете го в намазнена тава и го залейте с 2 ч.ч. бира. По желание го поръсете с подправки и отвън. Покрийте го с фолио и оставете 2-3 часа да престои така.

Загрейте фурната на 180 градуса и сложете месото с фолиото да се пече за около 1 час. След това махнете фолиото и доопечете до приятен загар и готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
59
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боряна Димитрова
Боряна Димитрова
Страхотна вкусотия, крехко и сочно.
02.06.2019 20:23