Зелник с кисело зеле

03/01/2017
Соня
отСоняЧирак525
"Има само три причини да слагате кисело зеле - за сарми, за салата и за най-вкусния зелник с кисело зеле "
Приготвяне30 мин.
Готвене45 мин.
Общо75 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 223
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 пакет
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • мазнина - 1/3 ч.ч. за поръсване
  • кисела зелка - 1 по - голяма
  • праз - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцайте праза на ситно и го запържете с част от мазнината. Нарязаното зеле също запържете - затваря се с капак, за да се задуши.

След като зелето поомекне, си пригответе намаслена тава.

Подреждайте корите, като поръсвате с мазнина и през 2 кори поставяйте първо плънка от зеле, а после - плънка от праз.

Завършете зелника с 2 кори и нарежете на едри квадрати.

Залейте с вода и поръсете с мазнина.

Изпечете зелника до зачервяване.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар