Лесни шоколадови подкови

Теодора МещероваТеодора Мещерова
Помощник Готвач
1367752017852
Лесни шоколадови подкови
Снимка: Теодора Мещерова
1 / 2
03/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Казват, че подковите носели щастие. Вече трета хапваме и се чувстваме наистина щастливи"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г тип 500
  • захар - 160 г
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 125 г
  • течен шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете си тесто от брашното, яйцата, захарта, маслото и олиото. Когато го омесите, го оставете за 2 часа да втаса.

Когато тестото е вече втасало, разточете го на тънка кора. Нарежете я на ленти с ширина 1 см. Оформете подковите от тях.

Подредете готовите подкови в намаслена тавичка и печете в силно загрята фурна до зачервяване.

Когато са готови, ги извадете от фурната и ги оставете леко да изстинат.

Когато са готови, потопете краищата им в шоколада, подредете в поднос и оставете в хладилник, докато не стегне шоколадът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: