Бисквитена торта с орехи и какао

04/01/2017
Galia Kolevaот Galia KolevaНовак
"Между обикновената бисквитена торта и тази фантазия стои само въображението на сладкаря "
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо413
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата18
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • Продукти за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • жълтъци - 4 бр.
  • захар - 8 с.л.
  • царевично нишесте - 4 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • лимонова кора - кората от един лимон
  • заквасена сметана - 300 г
  • масло - около 50 г по желание
  • бисквити - един пакет и малко Роден край с масло
  • прясно мляко - за напояване
  • орехи - 150 г смлени (или малини)
  • какао - 2 с.л. горчиво
  • сметана - 2 бр. (кафява и бяла)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете захарта с нишестето и ванилията. Добавете четирите жълтъка, след което разбийте добре с миксер. Налейте прясното мляко (студено) и разбийте отново с миксера.

Сипете сместа в тенджера и сварете крем на бавен огън, като бъркате непрекъснато. Охладете добре крема, прибавете лимоновата кора (настъргана) и смесете със заквасената сметана. Орехите се смилат в блендер, след което започнете да редите тортата.

Първо слагате ред бисквити, поливате ги с малко мляко и отгоре сложете от крема. Поръсете добре с орехи и сложете втори ред бисквити. Полейте отново с малко мляко и завършете в втората част крем.

Украсете тортата със сметана, поръсете през цедка с какао и охладете за няколко часа преди да консумирате.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар