Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Погачи»Питката на баба с прясно мляко

Питката на баба с прясно мляко

Galia KolevaGalia Koleva
Новак
31545
Питката на баба с прясно мляко
Снимка: Galia Koleva
1 / 2
04/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
75 мин.
Порции
12
"Да продължим кулинарната традиция и да предадем и на децата си тайната на вкусната бабина питка с прясно мляко"

Необходими Продукти

  • брашно - 800 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 1
  • мая - 20 г
  • захар - 10 г
  • олио - 30 мл
  • сол - 3 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята в малко прясно мляко заедно със захарта и малко брашно. Сложете маята на топло място, за да втаса.

Пресейте двата пъти брашното, направете в средата му кладенче и изсипете маята.

Добавете останалото мляко, яйцето, солта и около 10 мл олио. Замесете гладко тесто, увийте го добре в тензух и го пуснете в студена вода.

Щом тестото изплува на повърхността, отвийте и размесете с намазнени ръце. Сложете в намазнена тава и печете в загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: