Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Кебап»Бейти кебап с кисело мляко

Бейти кебап с кисело мляко

емелемел
Новак
151
Бейти кебап с кисело мляко
Снимка: емел
1 / 2
04/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Поканете на трапезата си най-вкусните ястия от турската кухня"

Необходими Продукти

  • За плънката
  • кайма - 500 - 600 г телешка
  • лук - 1 средно голяма глава
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • магданоз - 1 връзка, нарязан на ситно
  • черен пипер
  • сол
  • масло - за запържване
  • арабски питки - в които да завиете плънката
  • За соса
  • зехтин - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • вода - малко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го посолете. Добавете го към каймата и другите продукти за плънката и смесете добре.

Задушете всичко в малко масло, след което оставете настрана. Междувременно намажете арабските питки с малко зехтин, защото така ще омекнат. Сложете плънката в тях и внимателно завийте.

След като завиете питките, ги намажете с малко зехтин и от външата страна. Загрейте фурната на умерена температура и запечете рулцата за 15-20 минути.

Веднага щом ги извадите фурната ги залейте с приготвения сос и и нарязан магданоз. Сервирайте с гарнитура от чушка, домат и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: