Глазирани свински късчета със сусам и чеснов сос

04/01/2017
Анонимен
отАнонименМастър Шеф12522041396
"Феерия от вкусове и аромати, за онези, които не се боят от смелите кулинарни експерименти в кухнята "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо935
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 - 600 г
  • сол
  • черен пипер
  • кайенски пипер
  • соев сос - 2 с.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • сусам - 2 с.л.
  • за соса
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • майонеза - 1 с.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на малки кубчета. Запържва се докато смени цвета си. Добавят се подправките и се захлупва с капак. Оставя се да се задушава в собствен сос.

След като омекне се добавят подправките, соевият сос, медът и балсамикото. След десетина минути се добавя и сусамът. Разбърква се няколко пъти, докато придобие златист цвят.

В купа смесете млякото, майонезата, чесъна, сол и черен пипер на вкус. Сервирайте късчетата с чесновия сос и по желание поръсете с едро смлян лют пипер.подобни рецепти тук

5 4
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар