Лесна торта с мандарини

04/01/2017
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру157881544510
"Дайте на един майстор 2-3 готови блата и гледайте каква плодово-шоколадова фантазия ще ви приготви "
Приготвяне40 мин.
Готвене10 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 936
  • Преглеждания за месеца60
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • блатове за торта - 3 бр. готови кръгли
  • захарен сироп - 100 мл
  • ликьор от вишни - 1 с. л.
  • крем
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • течен шоколад - 100 г
  • шоколадови пръчици - 1 пакет
  • лешници - смлени
  • бял шоколад - настърган
  • мандарини - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се течната сметана в купа с миксер до меки връхчета. Добавя се течният шоколад и се разбърква с вилица да се получи еднородна смес на крема.

Смесва се равни количества захар и вода в съотношение 1 :1, разбърква се докато се разтопи и добавяме 1 с. л. ликьор от вишни. Поставя се първият блат в чиния, леко се сиропира със захарния сироп.

Отгоре се намазва с част от шоколадовия крем. Поставя се втори блат, сироп, крем и накрая последният блат се намазва с останалия крем. Мандарините се почистват от кората и се разделят на парченца.

Украсява се тортата с мандарини, в средата се поръсва с шоколадови пръчици, смлени лешници, бял настърган шоколад. Охладена се нарязва и сервира.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар