Медена тарталета с шоколадов ганаш

04/01/2017
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Казахте, че сте на диета? Да си поделим тогава тази медена тарталета - вие ще гледате, ние ще хапваме "
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо793
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресях брашното с бакпулвера. Добавих захарта и меда. Разтворих какаото в горещата вода и го добавих към сухите съставки. Разбърках добре и изсипах места в намаслена форма за тарталета (с изпъкнало дъно).

Пекох на 180 градуса около 40 минути. Извадих от фурната и оставих да се охлади.

Сипах сметаната и маслото в касерола. След като се разтопи маслото , прибавих начупения шоколад. Бърках, докато се разтопи. Свалих от котлона и оставих леко да се охлади.

Поставих в чиния тарталетата с отвора нагоре. Намазах с конфитюр и залях с шоколадовата глазура. Хубаво разпределих ганаша, украсих с малини и оставих в хладилника да стегне. Извадих тарталетата от хладилника 30 минути по-рано преди консумация.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар