Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Тарталети»Медена тарталета с шоколадов ганаш

Медена тарталета с шоколадов ганаш

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Медена тарталета с шоколадов ганаш
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
18/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Казахте, че сте на диета? Да си поделим тогава тази медена тарталета - вие ще гледате, ние ще хапваме"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • вода - 1 ч.ч., гореща
  • какао - 2 с.л
  • бакпулвер - 10 г
  • канела - 1 ч.л.
  • конфитюр - 100 г
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г, черен
  • малини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресях брашното с бакпулвера. Добавих захарта и меда. Разтворих какаото в горещата вода и го добавих към сухите съставки.

Разбърках добре и изсипах места в намаслена форма за тарталета (с изпъкнало дъно).

Пекох на 180 градуса около 40 минути. Извадих от фурната и оставих да се охлади.

Сипах сметаната и маслото в касерола. След като се разтопи маслото , прибавих начупения шоколад. Бърках, докато се разтопи. Свалих от котлона и оставих леко да се охлади.

Поставих в чиния тарталетата с отвора нагоре. Намазах с конфитюр и залях с шоколадовата глазура.

Хубаво разпределих ганаша, украсих с малини и оставих в хладилника да стегне.

Извадих тарталетата от хладилника 30 минути по-рано преди консумация.

Медената тарталета с шоколадов ганаш е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: