Сочен ябълков щрудел

05/01/2017
Gergana Tsvetanovaот Gergana TsvetanovaПомощник Готвач 1x
"Всички обещания за диета са забравени, когато на трапезата се сложи този сочен до безобразие ябълков щрудел "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо23 592
  • Преглеждания за месеца164
  • Преглеждания за седмицата52
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1 опаковка фини
  • масло - 1/2 пакетче
  • За пълнежа
  • ябълки - 8 - 10 бр.
  • орехи - 1/2 ч. ч.
  • захар - 1/3 ч. ч.
  • бисквити - 1/3 ч. ч. смлени
  • олио - 3 с. л.
  • канела - 1 ч. л.
  • За сиропа
  • ябълков сок - 2 ч. ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч. ч.
  • лимонов сок - от половин лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пълнежът се приготвя като ябълките се настъргват смесват се със захарта, олиото, канелата, бисквитите и орехите. Взема се една кора, поръсва се с разтопено масло, отгоре се покрива с втора кора и тя се поръсва с маслото.

Слагат се по три лъжици от сместа в единия край, кората се загъва и навива на руло.Слага се в намаслена тава, процедурата се повтаря с останалите кори. Щруделът се пече на 180 градуса за 25-30 минути.

Сиропът се приготвя като ябълковия сок се смесва със захарта и се оставя да кипне, добавя се лимоновият сок и се отстранява от котлона. Студеният щрудел се залива с охладения сироп.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар