Кошнички и фунийки

05/01/2017
Ели
отЕлиЧирак34825
"Ето така изглежда Раят за лакомници - кошнички и фунийки, фунийки и кошнички "
Приготвяне4 мин.
Готвене30 мин.
Общо34 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 378
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

С брашното, яйцата, млякото, ам. сода, пудрата захар и св. мас се замесва тесто меко, да не лепне и да може да се обработва. Предварително формичките на кошничките и фунийките се намазват с олио или друга мазнина много добре.

За фунийките е необходимо да се разточи тесто, нарязва се на тънки лентички с остър нож. Всяка лентичка се навива на фунийката като се започва от края на фунийката. За кошничките е необходимо да се направят малки топчета. Всяко тoпче се оформя плътно около стените на кoшничките, трябва да е тънко, като се има предвид, че леко се надуват.

От останалото тесто се оформят и дръжките на кошничките, нарязват се пак на лентички и се оформя дръжка. Не е нужно да втасва, тъй като няма мая, пекaт се веднага.

Приготвя се кремът, с който се пълнят сладките. Разбиват се яйцата и захарта, прибавя се млякото и брашното с есенцията. Тази хомогенна смес се вари с постоянно разбъркване, за да не залепне. Кремът е готов, като започне леко да се отлепя и отделя от дъното на тенджерата.

С готовия крем се пълнят кашничките и фунийките. Фунийките могат да се пълнят с шпирц. Могат да се окрасят с шарени пръчици или друга украса по желание. След като се напълнят е необходимо да престоят поне едно денонощие, за да омекнат и да си поемат крема.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Desimir
Desimir
31.01.2017 13:22
Много красиви, и ни донесоха страхотно настроение
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв