Вкусни фунийки с домашен млечен крем

05/01/2017
"Легендата разказва, че на втория ден фунийките омекват, но при нас никога не са се задържали толкова дълго "
Приготвяне50 мин.
Готвене30 мин.
Общо80 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 435
  • Преглеждания за месеца1274
  • Преглеждания за седмицата79
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Яйцата и захарта се разбиват много добре. След което се прибавя олиото, киселото мляко с двата вида сода и ванилията и отново се разбива. Постепенно се прибавя и брашното и се омесва тестото. Разточва се и се реже на лентички, които се навиват на формичките.

Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса. След като се опекат се изваждат от формите и вече изстинали са готови да се пълнят с крема.

Приготвяне на млечния крем:
Прясното мляко се загрява, след което се прибавя маслото. Яйцата със захарта се разбиват добре и се прибавя и брашното и отново се разбива. След като е готова яйчената смес постепенно се прибавя към млякото, като се внимава да не се присече.

Разбърква се непрекъснато докато крема се сгъсти. След като е готов крема се оставя да изстине и фунийките могат да се напълнят.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Недялка Георгиева
Върнахте ме в детството. Мама печеше по 2-3дози за празниците,когото се събирахме цялата рода. Уникални сладки!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв